06

Godina 2016 – godina promjena

Godina 2016 je godina promjena u načinu rada na našem obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ( Ekološki uzgoj mandarina i maslina-OPG Prović) i godina uspješne suradnje s kupcima naših mandarina.

Za početak, u našim promišljanjima, stavovima prema proizvodnji citrusa, nastaje veliki preokret. Okrećemo se ekološkoj proizvodnji, te od nadzornih stanica dobivamo certifikat ekološke proizvodnje u prijelaznom periodu (što nas čini izuzetno sretnima).

Dalje, ova je godina bila izuzetna po neviđenom urodu citrusa. Polja su se najprije bijelila od cvjetova, a zatim je poljima zavladala narančasta boja plodova. Grane su se savijale do zemlje, pod težinom plodova. Bila je to godina bez bolesti i štetnika, sa puno korisnih kukaca ali i sa puno ručnog rada (frezanja, okopavanja, rezidbe, zelene gnojidbe, sakupljanja puževa i sl.)

Zatim je uslijedilo ono najteže-plasiranje plodova na tržište. Uloženo je puno truda u pronalaženju pravih kupaca, koji će prepoznati trud i kvalitetu ekološkog proizvoda. I kad nam je bilo najteže, nismo se pokolebali, smatrajući da smo na pravom putu. Jako smo zadovoljni s ostvarenom korektnom suradnjom. Reakcije naših kupaca bile su jako dobre, zadovoljni su kvalitetom, slatkoćom i svježinom organskog ploda.

Puno hvala svim našim suradnicima, kupcima i ljubiteljima organskih mandarina, naranči, limuna i ostalih citrusa, nadajući se da ćemo i ove 2017 godine ostvariti dobru suradnju.