Berba mandarina 2016.

Konačno berba mandarina!

Kao što smo i najavili, ove je godine berba započela znatno ranije, zbog sušnog i toplog ljeta. Grane se savijaju pod teretom vrlo zdravog i ukusnog ploda. Otkad znam za sebe, mandarine nisu nikad tako obilato rodile, nešto su manje, ali slatke i sočne.

Mandarine su ove godine bile izuzetno zdrave, te ih nije trebalo tretirati ekološkim sredstvima. Ono što se radilo, bilo je oranje, košenje, ručno okopavanje, sakupljanje puževa, rezidba, te gnojenje organskim gnojivom. I sada ono najljepše…..ubiru se plodovi našeg rada.

Na zemlji se okupila uža i šira obitelj, prijatelji. Uvijek ugodna atmosfera, ali planove često remeti kiša, pa se bere između dva kišna dana, bere se po blatu, što otežava rad. No, zasad su sve narudžbe uredno podmirene, a što je najbitnije, kupci su zadovoljni kvalitetom, uzvraćaju dobrim komentarima. Taj nas lijepi plod, sazrio pod našim toplim, južnjačkim suncem, uvijek podsjeća na radost i anđeoski smijeh djece. A, u nama radost pobuđuje i to, što rad nas starijih nastavljaju mlađe generacije.

Hvala svim našim kupcima na podršci, a mi nastavljamo dalje s poslom i užitkom, nadajući da će vrijeme biti na našoj strani.